bgen

Червени вина от серия Мерул

Вината от серията „ Мерул” съответно са от сортовете: “Каберне совиньон“, “Мерло” , “Мавруд“, “Сира“, “Шардоне” и “Мускат“. Това са вина типични представители на “новия свят” завладял винопроизводството през последните години. Мацерацията и ферментацията на гроздето протичат във ферментатори отнеръждаема стомана при прецизно контролирана температура. Вината от тази серия се отличават с жив и искрящ  цвят, с интензивен аромат в който се откроява аромата на добре узряло грозде с плодови нюанси характерни за сорта и микрорайона. Вкусът на вината е плътен, добре балансиран и хармоничен. Послевкуса е траен с усещане за сорта грозде и финес.

Мерул Мерло“МЕРУЛ” – Мерло

Гроздето за това класно младо вино “ Мерул” Мерло е грижливо подбрано от лозовите масиви на Тракийската низина и чрез умело съчетаване на местните традиции и съвременните технологии създадохме вино с дълбок рубинен цвят, богат аромат на зрели черни плодове, балансиран мек вкус и подобаващо дълъг завършек. Много добро както за консумация в момента, така и за отлежаване.

Мерул Селекция“МЕРУЛ” – Selection

Великолепно съчетание на древния български сорт Мавруд с класическите Мерло и Каберне Совиньон. Вино с приятен рубинено – червен цвят, нежен аромат на зрели червени плодове, кадифено тяло и свеж елегантен вкус с подобаващ завършек.

Мерул Каберне Совиньон“МЕРУЛ” – Каберне Совиньон

Награди на Винарска изба РумелияЕлегантно сухо вино с привлекателен рубинен цвят произведено от сорта Каберне совиньон. Вино с наситен аромат, обогатен с типичните нюанси на сорта. Вкусът е хармоничен и балансиран.

Мерул Мавруд“МЕРУЛ” – Мавруд

Древният български сорт Мавруд е по специален за енолозите, и за това контролът на суровината за създаването му е изключително стриктен. Интригата при дегустацията на Мавруда започва още с цвета на виното – плътен, рубинен с виолетови отенъци.

 Мерул СираСира

Червена сухо вино с впечатляваща плътност и наситен мастилено виолетов цвят. В комплексния но се откриват зряла череша, печена синя слива, сладки подправки и билки. Хармоничния вкус оставя чувство за сладост, топлина и свежест.
Фино вино, подходящо за консумация при температура 16-18 градуса с местни ястия и зрели сирена.

Вижте също и серия “МЕРУЛ РЕЗЕРВА”