bgen

Червени вина от серия Мерул Резерва

Вината от серията „Мерул резерва” са от сортовете “Каберне совиньон“, “Мерло” и “Мавруд“. Тези вина се формират в малки дъбови бъчви “Барик” за период от 12 до 24 месеца, след което се оставят за бутилково стареене минимум 6 месеца. Вината се отличават с интензивен червен цвят в който се улавят леки “керемидени” нюанси характерни за старите вина.

Букета от тези вина е богат и завладяващ, в него е добре съчетана плодовостта идваща от гроздето (зрял плод, череша, вишна, касис, слива) с типичните за висококачествена дъбова дървесина аромати (подправки, карамфил, ванилия, дим и леки препечени тонове). Вкусът на тези вина впечатлява с мекота и благородство, добра дължина и трайни вкусови впечатления с чудесен послевкус.

Мерул Резерва Мерло“МЕРУЛ РЕЗЕРВА” – Мерло

Награди на Винарска изба РумелияВпечатляващо вино , отлежало във френски дъбови бъчви – „барици” над 12 м., при което е развило богат букет, съчетаващ плодовите аромати на гроздето с типичните за висококачествената дървесина аромати на подправки, ванилия и дим.

Мерул Резерва Каберене Совиньон“МЕРУЛ РЕЗЕРВА” – Каберне Совиньон

Награди на Винарска изба РумелияСтилно вино, съзряло над 12 месеца в малки дъбови бъчви тип Барик, с наситен гранатов цвят, зрял многопластов аромат с нюанси на касис и боровинка, препечени тонове и карамел, акценти на сушени плодове и подправки. Вкусът е хармоничен с добра плътност и дълъг ароматен финал.

Мерул Резерва Мавруд“МЕРУЛ РЕЗЕРВА” – Мавруд

Награди на Винарска изба РумелияEлегантно вино от уникалния български сорт Мавруд, съзряло в малки бъчви тип Барик, с рубиненочервен цвят и керемидени отенъци. Ароматът е многопластов с нюанси на препечено, дим, сухи листа, подправки и смола. Вкусовият комплекс е с добра плътност и мекота.

Мерул Резерва Селекция“МЕРУЛ РЕЗЕРВА” – Selection

Награди на Винарска изба РумелияВисококачествено вино, съчетало в себе си предимствата на древния български сорт Мавруд с класическите Мерло и Каберне совиньон, съзряло над 12 месеца във Френски барици и развило комплексен букет от зрял плод, сухи листа, ванилия и тютюн.

Вижте също и серия червени вина МЕРУЛ