Виното е добро за нервната система

wine_nervous system

Виното влияе добре на нервната система, на мозъкаТова че вино,  има влияние върху нервната система вече е потвърдено. Ефектът, както можете да се досетите, се различава в зависимост от размера на етанол в кръвообращението в организма, която има способността да се намесва в невроните на мозъка, предизвиква чувство на еуфория и причинява изчезването на задръжки.

Алкохолът в малки дози намалява чувството на страх, тревожност, емоционално напрежение и повишава способността да се реагира на стреса(Greenberg, Yale University, САЩ).

До заключението е било стигнато чрез адаптиране на електрическата проводимост на кожа, която разкрива състоянието на безпокойство и нервност.

Обратен ефект, обаче, се причинява  и от излишък на алкохол, който може да доведе до депресия и анксиолитичен действия.

Виното е естествен успокоител за мозъкаАлкохолът действа върху централната нервна система с функции на анестетик и аналгетик, което помага на мозъка да поддържа позитивно настроение.

Болкоуспокояващото действие е от съществено значение, предпазва от възпаление на артериите и на долните крайници.

През 1992 г. на Националния институт по злоупотреба с алкохол и алкохолизъм отчита публикация, че “ниски нива на консумация на алкохол може да намали стреса, да насърчи чувствата на радост и щастие,  и да намали напрежението, безпокойството и срамежливост” .

С две думи, виното е в състояние да действа като естествено успокоително. Този ефект може да се види по-специално във вина розе чрез комбиниран психологически ефект на алкохола върху мозъка и цвета.

 

Вижте също: Вино и шоколадова торта

  , , , , ,


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>