Бяло вино за Бъдни вечер

champagne1

Менюто за празника е повече от ясно. Какво обаче да е виното, което слагаме на масата и как правилно да го поднесем?

Бяло вино за Бъдни вечер

Бяло вино за бъдни вечер

В празничната Бъдни вечер над цялата страна се носи аромат на постен боб и сарми. Правилото за комбиниране на вино и храна е там, където имаме киселинност и склонност към сладост, да се предложи вино, което също да има някаква сладост.

За Бъдни вечер, където имаме кисело зеле и сладки варива като боб и ориз, подхождат бяло вино, розе или пенливо вино. Мускат Отонел или Розе от Каберне Совиньон биха се съчетали перфектно.

Много важно е как виното ще бъде поднесено. Бялото се охлажда до температура между 6 и 12 градуса, а червеното е в най-добрата си форма в интервала между 14 и 25 градуса.

Поднесете виното в подходяща чаша

Удоволствието от доброто вино обаче може да развали поднасянето му в грешната чаша. Специалистите припомнят – водеща при избора на виното не трябва да е само цената или марката, а и това кое ще Ви допадне най-много.

 

Винарска изба Румелия предлага широка гама от бели и червени вина, които могат да бъдат подходящи за коледно-новогодишната трапеза.

Към вината

  , , , ,


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>